VILL DU LYCKAS MED FÖRÄNDRINGAR?

Du leder i förändring. Du har förändringsplanen på plats. Budgeten likaså.
Du har berättat för dina medarbetare vad som ska ske.
Du är på gång och tänker: ”Det här blir roligt”. 

Så blir det tyst. 

Eller så upplever du ett stort motstånd. Frågorna haglar och förändringen ifrågasätts. 

Uppdraget känns mindre kul.

En tydlig effektivitetsnedgång får din chef att ifrågasätta förändringen. 

Din frustration ökar.

Känner du igen dig? 

Vill du ha verktyg för att genomföra reella förändringar, där medarbetarna är med och bidrar till förändringen?

Då ska du gå Mangoutbildningen!

Mangoutbildningen är en utbildning i Mangometoden (= mottagarorienterad och situationsanpassad förändringskommunikation). Mangoutbildningens syfte är att hjälpa dig kommunicera så att dina medarbetare vill vara med, bidra och utvecklas i förändringen. 

Utbildningen ger dig:

FÖRÄNDRINGSKUNSKAPER

Du får kunskaper om förändring och vad som händer i förändringsprocesser. Olika faser i processen kräver olika sorters kommunikation. På utbildningen lär du dig känna igen var olika medarbetare (och grupper av medarbetare) befinner sig i sina respektive förändringsprocesser. Och då vet du hur du ska kommunicera på bästa sätt för att nå ut, fram och in.

KOMMUNIKATIVA VERKTYG

Du får konkreta och funktionella verktyg för att kommunicera effektivt i alla sorters förändring. Det handlar om kommunikationsplanering, val av kanaler, kanalmix till att lära dig att lyssna efter det som är det mest väsentliga i förändringsprocessen (reaktionsförståelse). Och mycket mer. 

EFFEKTIV TRÄNING

Utan träning – inget egentligt lärande. Under utbildningen tränar du på att använda Mangometoden i ett eller flera aktuella förändringsprojekt. Du omsätter alltså dina nya kunskaper direkt. Du får även återkoppling av kursledaren på det du gör.

FÖRÄNDRINGSFÖRMÅGOR

Din tilltro till din förmåga att kommunicera effektivt i förändringstider ökar väldigt mycket i och med den effektiva träningen och i diskussionerna med andra deltagare. Dessutom ökar din förståelse för dig själv och dina förändringsreaktioner så att du kan leda dig själv genom förändringar, vilket är en av de viktigaste förmågorna för att kunna leda andra i förändring.

FAkta mangoutbildningen

målgrupp

Utbildningen är till för dig som är ansvarig för att kommunicera förändringar i din organisation, det vill säga du är chef/ledare, förändringskommunikatör, projekt-, förändrings-, processledare eller liknande.

Tidsåtgång

Två heldagar med en månad mellan de två tillfällena. 

Innehåll och upplägg

Utbildningen är interaktiv och deltagarnas medverkan och erfarenhet blir del av lärandet. Teori varvas med praktik. Utbildningen sträcker sig över två heldagar. 

Mellan utbildningstillfällena arbetar deltagaren med ett förändringscase, som hämtas från en aktuell arbetssituation. Varje deltagare får kort individuell feedback per mejl från kursledaren mellan tillfällena och följs upp dag 2.

Utbildningspaket med boken Mango i huvet? Strategisk förändringskommunikation i praktiken, arbetsduk samt utbildningsmaterial (fysiskt och digitalt) ingår.

kursledare

Cath Blomkvist, Comcath 

 

Cath är kommunikationskonsult och en erfaren föreläsare/utbildare samt workshopsledare. Hon har under 25 år arbetat med kommunikation och förändringar i organisationer som exempelvis Ericsson, Exportkreditnämnden och Region Västmanland. Cath är expert på förändringskommunikation och har skrivit boken Mango i huvet? Strategisk förändringskommunikation i praktiken.

digital mangoutbildning

Datum

24/3 + torsdagen 28/4. Kl 9-16 båda dagarna.  


Early-bird-pris t.o.m. 18/2

9 000 kr + moms (ord. pris 10 000 kr + moms)


Utbildningen genomförs digitalt, via Zoom. 

Några röster om Mangoutbildningen

Jag tycker mig kunna använda denna metod i det mesta jag gör på jobbet och kan även bistå kollegor/applicera metoden på kollegors projekt för att få dem att bättre förstå sitt jobb!

 

Det här är den bästa utbildning jag gått sen universitetet. 

 

Bra att få hemuppgift. Skapar större engagemang och ställer krav på delaktighet

Kommer att ha mycket nytta av detta då jag arbetar med många olika typer av förändringsarbeten som påverkar medarbetare i stort o smått. Tar med mig många bra tips!!

 

Kan användas till varje liten grej som ska förändras tex ett arbetssätt, rutin som förändras.

Några röster om kursledaren

Jag ger högsta betyg till dig som utbildare

— Maiken Sahlin, projektledare Utvecklingsenheten, Region Västmanland
 

 

Mycket bra och pedagogisk! 10 av 10

— Deltagare på Mangoutbildning 2018

 

 

Du har varit en fantastisk lärare som verkligen inspirerar!

– Helena Öberg

Cath Blomkvist är en positiv och engagerad utbildare som har en väl utvecklad förmåga att både skapa bra stämning i gruppen och samtidigt se varje individs specifika behov. Hon är entusiastisk, kunnig, trygg och fantastisk på att förmedla sin kunskap på ett enkelt och lättsamt sätt. Cath har lätt för att inspirera och skapa lust till utveckling. Deltagarna får en känsla av att allt är möjligt och att de själva har de resurser som behövs för att förändra det de vill. Jag rekommenderar varmt Cath till alla typer av utbildningsuppdrag inom kommunikation, personlig utveckling och ledarskap.

— Ulrika Dahlin, Living NLP

Frågor? Skicka ett mail till info@comcath.se