Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Pro blemo

Pro blemo

IMG_8613Ordet problem sägs komma från två grekiska ord; ”pro” = före och ”blemo” = lösning. Man kan alltså översätta problem till ”före lösning”.

När man säger ordet ”problem” tycker vissa att det är negativt. Själv kan jag inte lösa ett problem om jag inte vet vad problemet är, dvs jag behöver formulera det. Först då kan jag lösa det. Därför blir jag faktiskt lite provocerad när jag blir uppläxad med orden: ”Du ska inte säga problem, du ska säga utmaning!”. Ibland menar dessa (säkert välmenande) personer till och med att ”problemet försvinner om du säger utmaning istället”. Eftersom jag behöver formulera problemet för att kunna lösa det, så innebär ju en sådan omskrivning att jag inte har något att lösa. Det kan ju vara skönt ibland. Men det kan också innebära att jag inte tar tag i någonting…

Jag fortsätter att kalla saker som jag upplever som problem för problem. För mig betyder det ju att jag snart hittar lösningen!

©Cath

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY