Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Hur många förändringar tål dina medarbetare?

Hur många förändringar tål dina medarbetare?

Jag som är nästan nördigt intresserad av förändringar hör ofta detta uttalande: ”I vår organisation är vi vana vid förändringar så det är ingen större utmaning att genomföra den här förändringen”. Och visst kan det vara så att ju större erfarenhet man har av förändringar, desto lättare blir det att anamma ytterligare en. Men det kan också förhålla sig tvärtom. Det vill säga att ju fler förändringar en person blir utsatt för, desto större blir risken att nästa förändring kommer att bli mycket svår för hen att ta till sig. 

Förändring tar energi. Från individer. Och grupper. Det tar energi att förstå, bearbeta och anamma en förändring. Det tar ännu mer energi att börja agera efter det nya, eftersom innan det nya har satt sig åtgår det – naturligtvis – mycket energi för att agera på det nya sättet. När en person och/eller grupp utsätts för många förändringar under en kort tid kan alltså energitappet bli ganska stort. Det innebär i sin tur att produktiviteten går ner då den energi som går åt till att arbeta med förändringen är delar av den energi som personen/gruppen tidigare lade på att utföra sina arbetsuppgifter. 

Med hänsyn tagen till hur många förändringar personen/gruppen redan är utsatt för kan det ibland vara bättre att vänta ett tag och låta de tidigare igångsatta förändringarna komma på plats innan en ny sätts igång. Om inte detta hänsynstagande tas kan den nya förändringen bli helt verkningslös. Eller – till och med bli den utlösande faktorn för ett rejält motstånd till ALLA pågående förändringar. 

Hur många förändringar tål din organisations medarbetare?

©Cath-signatur 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY