Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Träna varje dag…?!?

Träna varje dag…?!?

 

Att röra på sig är livsnödvändigt. Det vet alla.

Jag har sen många år ambitionen att träna varje dag.

Om jag ska lyckas med den ambitionen kan jag inte ha alltför höga krav på mig.

Att springa en mil varje dag vore vansinnigt och i mitt fall kontraproduktivt, då det antagligen skulle leda till förslitningsskador, lägre motivation och – inte minst – uttråkning.

Om jag ska vilja och orka träna varje dag behöver jag ha en rimlig nivå på begreppet ”träna”. För det första använder jag ett annat begrepp: Jag vill röra på mig varje dag. Så här ser det ut:

Att röra på mig kan innebära att springa en halvmara ena dagen för att den andra dagen gå en promenad på tjugo minuter. Det kan också vara ett styrkepass på gymmet, en lugn promenad i skogen, ett par timmars trädgårdsarbete, ett qigong-pass, en cykeltur, 1000 meter i badbassängen, ett jympapass, ett vattenträningspass, en danskväll på lokal eller nåt annat.

Det viktigaste är att jag RÖR på mig, att jag använder den fantastiska apparat jag fått i gåva: min kropp.

 

Vad motiverar mig till att träna ( =röra på mig varje)  dag?

  • För det första så mår jag så oerhört mycket bättre av det. Jag har aldrig ont i rygg eller nacke när jag tränar, så jag brukar säga att om jag bara kunde träna hela tiden så skulle jag aldrig ha ont… (synd att det inte är möjligt)
  • Jag tycker det är roligt att röra på mig. Och det tycker jag eftersom jag varierar min träning väldigt mycket.
  • Jag blir stark och orkar mera i vardagen.
  • Om jag inte tränar på ett par dagar så blir jag nedstämd, kroppen blir stel och värken i olika delar av kroppen gör sig påminda.

 

MEN framför allt handlar det om detta: Jag blir på bättre humör. Och i perioder av starkare nedstämdhet har träningen varit det enda som fått mig att le, känna mig stark och tro på livet.

I kommunikationstermer handlar det om att skapa de bästa förutsättningarna för min inre kommunikation = pratet med mig själv. Jag kan med hjälp av att röra kroppen förändra mina tankar och känslor.

Motion Creates Emotion

 

©Cath-signatur 1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY