Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

”Barn idag behöver lära sig social kompetens”

”Barn idag behöver lära sig social kompetens”

IMG_9609Jag hade den stora förmånen att lyssna till Alexander Bard idag, på Expertrums  frukostmöte i Västerås. Han är underhållande, han Alexander. Inte bara levererar han ”sanningar” i parti och minut, han gör det även med glimten i ögat och ger oss åhörare mycket att fundera på. Och det är klart att det är det han ska göra – han är metafysiker, som han säger själv, och en metafysiker levererar bara sanningar, som inte kan granskas på det vetenskapliga sättet, som egentligen inte SKA granskas utan har i uppgift att tillhandahålla en ”sanning” som vi sen, som de flockdjur vi är, kan förhålla oss till så att vi vi får en identitet. För utan identitet kan vi inte fungera, vi går in i psykos.

Allt enligt Bard.

Vi får hänga med på en spännande resa genom filosofins historia och får samtidigt en Bard-förklaring till varför ”samhället” ser ut som det gör idag. Och varför vi ser på världen som vi gör. Som de flesta vet så intresserar sig Bard mest för det som komma skall, det vill säga framtiden, och han landar i Sanningen att ”vår nuvarande världsbild förändras precis nu, men vi är inte alla medvetna om det!” Och undrar om vi förstått vad internet-revolutionen egentligen innebär för vår nya världsbild? Att makten redan flyttat ut från de gamla maktkorridorerna och att vi – faktiskt – har makten i våra egna händer på ett helt annat sätt än för bara trettio år sen. Men – är vi rustade för det?

Och så slår han fast att det som barn idag behöver lära sig, både i och utanför skolan, är social intelligens. ”Social intelligens” tycker jag är ett mycket intressant begrepp så jag ber honom utveckla det. Han ler sitt sneda leende och säger: ”Barn, men faktiskt vi alla, behöver fatta att vi är flockdjur och att vi behöver samarbeta, vi behöver samspela med varandra.”

Han redogör sen för varför narcissisterna inte kommer att överleva på internet; att de som enbart säljer sig själva och visar upp sina perfekta liv med mera är helt passé i en 20-årings värld. Det är tillsammans som vi skapar världen. Och så fortsätter han:

”Framgången på internet är att samarbeta, att dela med sig, ge andra saker som gör att de utvecklas, växer. Och märk väl: Alla verktyg som gör människor mäktiga idag är GRATIS!”

Visst låter det trevligt? Vi människor kan med hjälp av teknologin ”internet” komma varandra närmare, samarbeta mera och därmed skapa mer (och troligtvis bättre!) saker tillsammans. Enligt Bard behöver vi ”bara” lära oss att samspela på ett bättre sätt.

Kommunikation betyder ”samspel mellan människor” – låt oss förändra världen med kommunikation!

Frågor på det? 😉

©Cath-signatur 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY