Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Vad är det att ”mötas”?

Vad är det att ”mötas”?

Jan Gunnarsson in action på Möteskulturdagen 2017

Tänk vad mycket som kan hända på sex timmar en fredag i maj! Möteskulturdagen 2017 har inneburit att jag mött inte mindre än sex personer. Nu kanske du tänker: ”Sex personer? På ett event med nästan 400 personer? Är du helt körd när det gäller att mingla och skapa kontakt?”

Och det är ju ett sätt att se det. Som vanligt är det dock viktigt att definiera vad man menar med sina ord. Med ordet ”mötas” avser jag att så långt det är möjligt möta en annan människa med ett öppet och nyfiket sinne, utan att tolka och värdera. I syfte att få till en djupare kontakt. Ja, kanske till och med skapa en varaktig relation.

Att jag då på ett event med hundratals deltagare lyckas skapa sådana kontakter med sex personer är en stor bedrift. Men framför allt en oerhörd gåva. För dessa sex personer har även visat sig nyfikna och öppna för mig. Inte tolkat och värderat speciellt mycket utan låtit mitt jag få ta plats, på ett naturligt sätt.

Jag är djupt tacksam gentemot Antoni Lacinai och Micke Darmell som genom sitt suveräna upplägg av Möteskulturdagen gör det möjligt att såna här möten kan ske.

Förutom alla fina personliga möten fick vi deltagare oss massor av kunskap, inspiration och verktyg till livs. Och vet du: om du inte var där kan du ändå ta del av innehållet här.

©Cath-signatur 1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY