Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

”Det är bara att ställa om!”

”Det är bara att ställa om!”

Igår var en stor dag. Jag gjorde det!

Jag debuterade som digital föreläsare/workshoppare.  

Uppdraget: föreläsa och workshoppa om Mangometoden*) för ett gäng fantastiska förändringsagenter på Mimer. Helt digitalt.

Jag tror att jag lyckades ganska bra, för kunden skrev så här i en kommentar till mitt Insta-inlägg:

Vilken start och stort tack för en UTMÄRKT utbildning, inspiration och workshop!  

Att ställa om är inte ”bara” 

Det här har verkligen inte varit en lätt resa. Innehållet i föreläsningen / workshoppen hade jag klart för mig för länge sen. Men sen ändrades förutsättningarna och jag fick ”ställa om” till det digitala formatet. Det där att ”ställa om” till digitalt är inte så bara. Även om innehållet är detsamma så behöver det stuvas om, bearbetas, till del även omarbetas och dessutom presenteras på ett sätt så att de stackars deltagarna faktiskt tycker att det är värt att delta.

Jag skriver ”stackars” deltagare eftersom det verkligen är en utmaning att dag efter dag sitta i digitala möten av olika slag. Min roll som ledare av ett digitalt möte är oerhört krävande. I alla fall om jag vill att deltagarna ska orka, vilja och klara av att vara just – DELtagare.

Det är främst tack vare min käre sambo Kents fantastiska stöd och peppning som jag kom i hamn. Tillsammans har vi under en dryg vecka gjort stora inköp för att kunna bygga en studio, vi har installerat och, i omgångar, testat olika verktyg, provkört olika delar i presentationerna, finslipat ljudkvaliteten, gjort upp körschema och mycket, mycket annat.

Med andra ord: Att leda en eftermiddag, föreläsa samt genomföra en workshop föregicks av nästan två veckors arbetstid (min sambos & min tid).

Det är inte ”bara”…

Jag vill även skicka ett MEGA-tack till Maria Lindelöf på Mimer, som anlitade mig. Såå tacksam över att det finns kunder som visar förståelse för hur stor omställning det är att göra en digital variant av en från början tänkt IRL-föreläsning/workshop.

  

©Cath-signatur 1

Mangometoden*) = målgrupps- & situationsanpassad förändringskommunikation. I praktiken.

Nästa Mangoutbildning genomförs digitalt. Den 11/2 + 17/3, 2021. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY