Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Vad sysslar du med, då?⁠

Vad sysslar du med, då?⁠

 

Den här frågan är vanlig i så kallade mingelsammanhang. När vi får den frågan förväntas vi ha ett väl inövat svar, en så kallad hisspitch eller liknande. På cirka 30 sekunder ska vi på ett spännande och intressant sätt presentera vad vi gör och hur det hjälper andra.

Jag har flera olika hisspitchar som jag använder vid olika tillfällen eftersom jag arbetar med mer än EN sak. Jag är relativt bra på att få fram det jag vill ha sagt. Ibland får jag till och med en intresserad fråga om det jag presenterat.

Fast… oftast inte, för den som ”lyssnat” är redan igång med att presentera sig…

Faktum är att jag är ur-less på dessa ”samtal”. De ger vare sig mig eller någon annan någonting. Idag kryllar vår värld av duktiga minglare/sändare, som är mer eller mindre proffs på att presentera sig och sitt värde. Däremot är tillgången på goda lyssnare/mottagare av allt som sänds i stort sett obefintlig.

Jag hyllar verkligen lyssnandets konst. Som kommunikatör, coach, utbildare, föreläsare och skribent är det av största vikt att jag är en duktig lyssnare. Annars kan jag inte göra ett bra arbete.

Det här betyder att jag mycket sällan pratar om mig själv och det jag gör. Istället låter jag det jag gör tala för sig.

Men, jag erkänner: jag önskar naturligtvis ibland att någon visade ett genuint intresse för mig och det jag gör. Så om du är intresserad så svarar jag här nedan på frågan: ”Vad sysslar du med då?”

Om du inte är intresserad är det bara att sluta läsa. 😸

 

Så, vad sysslar jag med då?

Det korta svaret är ”kommunikation”. Tyvärr är det ett begrepp som kan tolkas på massor av olika vis, så först min definition av kommunikation: det handlar om samspelet mellan människor. Ett mycket brett område. Det innebär att jag arbetar med många olika saker, som jag nämnde ovan. Här är (några av) mina tjänster:
⁠⁠
➡️ kommunikationsrådgivare ⁠

➡️ kommunikatör att hyra (hjälper till på företags/organisationers kommunikationsavdelningar)⁠

➡️ utbildar i Mangometoden ( = strategisk förändringskommunikation i praktiken)⁠

➡️ föreläser om och utbildar i kommunikation, förändring, förändringskommunikation och personlig utveckling. Bland annat.⁠

➡️ leder möten så att deltagarna kan koncentrera sig på själva innehållet i mötet (s.k. mötesfacilitering)⁠

➡️ coachar individer och grupper, både i privata och professionella frågor⁠

➡️ skribent ⁠

Som sagt: allt jag gör utgår från det faktum att vi människor samspelar med varandra = vi kommunicerar med varandra. Därför är mitt arbetsfält både brett och djupt. ⁠

Nu är jag nyfiken: ⁠
❓Vad sysslar DU med ❓⁠

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY