Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Det nya normala – lätt som en plätt?

Det nya normala – lätt som en plätt?

 

Mango i huvet? är namnet på den bok som min kollega Beatrice Arnesson och jag skrev för ganska många år sen nu. Närmare bestämt 2012. Innehållet borde ha blivit utdaterat, men är det inte. Snarare tvärtom. Bokens innehåll är aktuellare än någonsin. I en värld där det tjatas enormt mycket om att vi måste leva med ständiga förändringar krävs det förståelse för hur människor reagerar när de blir utsatta för alla dessa förändringar. Utan den förståelsen är det direkt svårt att veta vad man kan och bör göra för att möta och hjälpa förändrings-utsatta på bästa sätt.

Precis detta avhandlar vi i boken Mango i huvet?

Under pandemin har jag upplevt en ökad förståelse för att människor visar upp reaktioner när de blir förändrings-utsatta. Intresset för att förstå vad det innebär har medfört att vår bok Mango i huvet? har sålt bra. Mangoutbildningen*) likaså.

Nu står vi inför det ”nya normala”, i och med att restriktionerna tas bort. Nu förväntas medarbetarna tycka att detta nya normala är helt naturligt. Det kommer inte att uppfattas så av vissa. Kanske inte ens av ganska många. De kommer snarare känna sig förändrings-utsatta.

Då gäller det att komma ihåg att deras förändringsreaktioner är lika ”normala” som de var under pandemin. Och det är viktigt att ge lika stort utrymme för dessa reaktioner, ofta(st) i form av tid, men kanske framför allt genom bra förändringskommunikation.

Har du som förändringsledare de verktyg du behöver för att möta förändrings-utsatta medarbetare med en bra, empatisk och effektiv kommunikation? Om inte – gå Mangoutbildningen!

*)Mangoutbildningen ger fördjupad kunskap och – framför allt – praktisk träning i att använda Mangometoden. Nästa utbildning genomförs den 24/3 + 28/4 (två heldagar). Digitalt via Zoom. Läs mer här.

Här kan du köpa boken Mango i huvet? 

 

©Cath-signatur 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY