Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Vad gör du?

Vad gör du?

hissDen frågan ska man som egen företagare kunna svara på. Helst med en kort så kallad hiss-pitch. En hiss-pitch ska inom loppet av tjugofem sekunder skapa en målande bild hos lyssnaren, så att han/hon förstår vad du gör.

Jag har ingen bra hiss-pitch. Ännu i alla fall.

Jag borde ha en. Speciellt som jag är kommunikationskonsult. 😉 Men jag har alltså ingen. Det har tyvärr inte fungerat. Mina korta presentationer har hittills endast resulterat i gapande munnar, frågande blickar och ibland, tackochlov, en fråga eller två. Frågor gillar jag, för då får jag chansen att förklara vad jag gör.

Mitt dilemma är att det jag gör skapar så många olika betydelser hos olika människor. När jag säger att jag är kommunikationskonsult finns det vissa personer som tror att jag arbetar med att sälja försäkringar, telefonabonnemang eller annat via telefon (vilket jag inte gör). Andra tror att jag sysslar med datorer dagarna i ända (vilket jag inte gör).

När jag lägger till att jag arbetar med kommunikation i förändringsprocesser blir tolkningarna ännu flera. Vissa tolkar nämligen förändring som något enbart positivt medan andra som enbart negativt. Plus alla tolkningar däremellan. Det gör att uppfattningen om vad jag gör som förändringskommunikatör varierar kraftigt.

När jag säger att jag är skribent nickar människor igenkännande. Här får jag inga frågor, tyvärr. Det är synd, för då får jag inte utrymme att berätta att jag skrivit två böcker. Till exempel.

Även när jag säger att jag jobbar som coach nickar många igenkännande. Det är bara det att ordet ”coach” har fått en ganska negativ klang efter mycket skriverier om oseriösa och outbildade coacher. Därför kallar jag mig hellre Målfrågare, som beskriver vad jag gör: jag ställer frågor om mål, dvs resultat, vad en klient vill uppnå

Men faktum kvarstår: jag har ingen bra hiss-pitch.

Har DU ett bra förslag på en hiss-pitch för det jag gör?

Skriv i så fall in förslaget i kommentarsraden här nedan.

Om många förslag inkommer får ni sedan rösta på dem. Det förslag som får flest röster belönas med valfri bok: antingen Idag är en annan dag eller Mango i huvet?

Frågor på det?

🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY