Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Uppgradera kommunikationen med dig själv!

Uppgradera kommunikationen med dig själv!

Kommunicathion 1 fyrkantFör en lyckad kommunikation behöver du vara uppmärksam på din mottagare. Du behöver ha koll vad den har för behov och önskemål (mottagarens återkoppling) och din kommunikation behöver möta dessa behov och önskemål. Och – du behöver vara respektfull mot din mottagare.

Det finns många som inte har koll på den viktigaste (och mest frekventa) mottagaren av sin kommunikation, nämligen sig själv. Vi kommunicerar med oss själva hela tiden. Då vill det till att vi kommunicerar tydligt, respektfullt och i linje med det vi vill ha. Eller hur? Ändå är det tyvärr vanligt att vi inte är speciellt schyssta i vår kommunikation med oss själva…

För visst har du hört andra säga om sig själva att de är dumma, fula, negativa, ointelligenta, fåniga med mera? Det är vare sig upplyftande, uppbyggande eller respektfullt. De flesta kommunicerar inte på det viset med andra, men av någon anledning verkar det som att det är ok att göra det med sig själv..?

Många uttalar inte högt vad de tänker om sig själva, men enbart tankarna om att man är ful, dum och så vidare är ju en kommunikation med sig själv.

Och det är illa nog.

Det är dags att uppgradera kommunikationen med oss själva!

Håll koll på vad du tänker och säger om dig själv och välj aktivt att bli mer respektfull mot dig själv. Byt ut det negativa till mer positiva och uppbyggande tankar och uttalanden.

För dig som vill prova att uppgradera kommunikationen med dig själv kommer här en övning som hjälper dig på traven, en övning som i stort sett alla mina coachingklienter får göra.

  • Under en vecka bär du med dig en liten anteckningsbok, i vilken du antecknar alla negativa saker du tänker och säger om dig själv. Varje kväll går du igenom det du skrivit och ändrar de negativa påståendena till något mer positivt. OBS! Var inte överdrivet positiv, det kan bli ett alltför stort steg att ta. Om du till exempel brukar säga till dig själv: ”Jag kan ingenting” kan du exempelvis ändra det till: ”jag kan en hel del saker!”. Skulle du ändra det till ”Jag kan allt!” kan det kanske vara mindre lätt att tro på det. 😉
  • Efter en vecka har du ganska bra koll på vilka påståenden som du använder mest. Välj ut två av dem.
  • Vecka två byter du aktivt ut dessa två påståenden mot de nya, mer positiva påståendena. Det vill säga varje gång du till exempel säger eller tänker ”Jag kan ingenting”, så säger du ”Jag kan en hel del saker!”.  OBS! VARJE gång!  OBS 2 ! Säg det HÖGT!
  • Vecka tre väljer du ut ytterligare två ”negativa” påståenden och byter ut dem mot nya, mer positiva.
  • Vecka fyra noterar du hur många gånger du säger/tänker på det ”gamla” (”negativa”) sättet.

Nåt har hänt, eller hur? 

Hör gärna av dig och berätta hur det går! 🙂   (info at utv.comcath punkt se )

©Cath-signatur 1

En tanke om “Uppgradera kommunikationen med dig själv!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY