Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

#kreativitet

#kreativitet

kreativitetI bloggutmaningen som jag deltar i under september månad (Linda Hernestal da Silvas #bloggutmaning för företagare) ingår att skriva om #kreativitet. Detta ämne har varit ”hett” för mig i nästan hela mitt liv.

Ända från barnsben har jag varit omgiven av mycket kreativa människor; allt från en tavelmålande mor, en syster som genom handarbete kan förvandla vad som helst till regelrätta konstverk till vänner som sjöng, musicerade och spelade teater. Senare omgavs jag av kreativa och konstnärliga kollegor, leverantörer och samarbetspartners. Jag arbetar numera i en bransch där avsaknad av kreativitet innebär ”inga uppdrag/jobb”. Jag har så att säga fötts in i kreativitetens värld och fortsatt i densamma.

Det betyder dock inte att detta med kreativitet har varit lätt. Snarare tvärtom…

Jag har jämfört mig med alla dessa människor och egentligen aldrig känt mig kreativ. ”Alla” runt mig var så enormt kreativa och jag tillät mig komma till korta. Det är också en anledning till att jag skaffade mig flera akademiska examen – det blev en kompensation för min upplevda uteblivna kreativitet.

Så träffade jag min själsfrände, sambo och livspartner. Han konstaterade snabbt att jag var en av de mest kreativa människor han mött. Första gången han sade så skrattade jag mig halvt fördärvad. Med tiden har jag dock förstått något oerhört väsentligt. Kreativitet är inte samma sak som ”konstnärlig”. Jag hade blandat samman begreppen. Synonymer till kreativ är: skapande, nyskapande, nydanande, idérik, produktiv, initiativrik, uppfinningsrik, påhittig, fantasirik, fyndig.

Sån är jag. 🙂

Avslutar med en av mina dikter (med tillhörande bild) ur boken ”Idag är en annan dag”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©Cath-signatur 1

#bloggutmaning #FBUSEPT2016 #kreativitet @bloggsucce #mittföretag #comcath.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY