Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Är du förändringsutsatt?

Är du förändringsutsatt?

Att vara förändringsutsatt innebär att någon annan än du själv har bestämt att du ska förändra dig eller ditt beteende. Det kan handla om organisationsförändringar, byte av arbetsuppgifter, nya arbetskamrater, flytt av kontorsplats eller hel avdelning, ombyggnation, nya arbetsrutiner, andra arbetstider och mycket annat.

De flesta som blir förändringsutsatta reagerar. Mer eller mindre kraftfullt. En del blir arga och gör starkt motstånd. Andra blir tysta och säger ingenting men mår dåligt i det tysta. Ytterligare andra gnetar på med sitt och tänker att ”det går över, det blir inget”. Vissa sjukskriver sig. Andra börjar maska på arbetet för att ”straffa” dem som utsätter dem för förändringen. Eller så pratar de illa om desamma i pausrummet. Vissa tar snabbt till sig det nya och klagar på att förändringen går för långsamt. Ytterligare andra säger upp sig för att de inte tycker de får tillräckligt med gehör för sina synpunkter.

Eller så blir det någon annan reaktion…

Vad vi kan vara säkra på är ATT en förändringsutsatt person reagerar.
Det är helt naturligt med tanke på att vår hjärna är skapad för att upptäcka saker som är annorlunda och presumtivt farliga så att den kan ”larma” så att vi agerar för att hantera faran.

Hur kraftigt en viss förändringsutsatt person reagerar beror på massor av saker. Mer om det i nästa blogginlägg.

©Cath-signatur 1

……………………………………………………
Känner du igen dig?
Är du förändringsutsatt?

Vill du ha hjälp med att hantera dina reaktioner?
Kontakta mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY