Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Är det inte självklarheter?

Är det inte självklarheter?

 

”DET NI SKRIVER I BOKEN  – ÄR DET INTE SJÄLVKLARHETER?”

Den här frågan får min medförfattare och jag ofta när vi pratar om Mangometoden™️.

Därför svarar vi på den (och flera andra frågor) i boken Mango i huvet?

Här är vårt svar:

”Javisst, alla organisationer arbetar med kommunikation. De flesta organisationer har fungerande kommunikationsstrukturer och i de flesta förändringsarbeten görs en kommunikationsplan. Det vi vill visa är hur du som förändringsledare kan anpassa kommunikationsstrukturen och kommunikationsplaneringen för att styra medarbetares val att stanna, delta, bidra och utvecklas. För att klara det i en förändring behöver du anpassa kommunikationen till medarbetarnas reaktioner på förändringen.

När man som individ är sändare av ett budskap till en annan individ så anpassar man sig naturligt till mottagarens reaktioner. I en organisation, med exempelvis budskap från en projektgrupp till en avdelning, sker denna anpassning inte lika självklart. Då behöver man tänka till för att anpassningen ska ske.”

……

Efter många år kan vi fortfarande konstatera att detta tänk inte är vardagsmat för organisationer som genomför förändringar. Snarare förhåller det sig så att allt fler organisationer väljer att se på förändringsarbete som en vardaglig sak, nästan så att det betraktas som något självklart och något som alla medarbetare får hantera själva.

Det är synd, och allvarligt, för om man vill ha engagerade medarbetare som vill stanna, bidra och utvecklas med förändringen så behövs nästan alltid mängder av kommunikationsinsatser över lång tid. Något som tar tid och energi i anspråk av förändringsledarna.

Kanske får inte förändringsledarna vare sig tid eller resurser för att göra detta viktiga arbete?

Vad tror du

 

©Cath-signatur 1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY