Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

”Nu kan det inte bli värre”

”Nu kan det inte bli värre”

grodan 2 kopiaOrd är intressanta. Och betydelsefulla. De påverkar.

Som kommunikationskonsult, coach och skribent inser jag dagligen hur viktigt det är att uttrycka sig så att andra förstår och på ett sätt som gör att jag uppnår det jag vill uppnå. Men bara för att jag tycker mig veta det, så innebär det inte att jag går på nitar ibland…

För några år sedan hade min sambo och jag det oerhört tufft. Förutom att våra kontorslokaler vandaliserades och rånades, förlorade vi en hel del pengar på usla företagsförsäkringar. Dessutom hade vi inte mindre än åtta punkteringar på våra två bilar. Bilar, som vi använde i vår dagliga dykskoleverksamhet.

Vid den åttonde punkteringen sade vi: ”Nu kan det inte bli värre”…

Men vet ni, det blev det!

Naturligtvis. Våra hjärnor kan inte hantera ordet ”inte” – de gör en bild av det vi säger och tänker. I det här fallet innebar det att våra hjärnor tolkade det som: ”Nu kan det bli värre”!

Vi fick ytterligare ett inbrott, vilket gjorde att vi tvingades lägga ner vår framgångsrika dykskola. Min sambo blev mycket sjuk och själv fick jag ha min företagsverksamhet vilande under ett par år. Och ta ett underbetalt (men roligt!) jobb. För att överleva.

En vacker dag insåg vi hur vi uttryckte oss och ändrade våra tankar och uttalanden.

Vi sa (och tänkte!) istället: ”Nu kan det bara bli bättre!”

Och vet ni – det blev det!  🙂

©Cath

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY