Ett ögonblick. Hämtar sidan.....
bg

Har du kul på jobbet?

Har du kul på jobbet?

kulpajobbet-2Nuförtiden är det direkt svårt för mig att fortsätta göra saker som jag inte tycker är kul. Det gäller för livet i allmänhet och för mitt företagande i synnerhet. Jag menar, om jag inte tycker att en viss sak är kul – varför göra det?

”Ja, men du kan ju inte enbart göra det som är kul, du måste ju tjäna pengar också”, kan jag få höra emellanåt.

Som att tjäna pengar inte kan vara roligt?

En annan vanlig kommentar är:

”Men du kan väl i ärlighetens namn inte säga att allt du gör i ditt företagande är roligt?”

Nä, allt kanske inte är roligt, men då kan jag ju alltid göra det roligt. Det är det som är själva grejen: om jag inte tycker något är roligt så har jag möjligheten/friheten att ändra något så att det blir roligt. Det kan vara allt ifrån att utföra en arbetsuppgift på ett annat sätt, sitta på en helt annan plats och arbeta, välja VEM jag vill göra uppgiften ihop med till att sätta in den ”tråkiga” uppgiften i ett annat sammanhang så att den blir mer attraktiv (t ex tänka på resultatet när uppgiften är utförd eller måla upp en inre bild över inflödet av pengar när jag har levererat och kan fakturera).

”Men så kan du väl även göra/tänka som anställd?”, funderar kanske någon nu.

Och naturligtvis är det så. Men jag tycker inte att det är lika lätt att göra det som anställd. Då förväntas du följa vissa regler, normer, föreskrifter, modeller, processer och så vidare. Inte sällan är det extremt svårt att prova något ”nytt”, något som passar just dig, just då, just den dagen eller kanske till och med just den timmen.

Jag kan prova vad som helst nästan när som helst.

Faktiskt.

Det är en stor frihetskänsla i det.

Och så det är utvecklande.

Och kul!

”Men du måste väl anpassa dig till dina kunders sätt att arbeta?”, kanske du tänker.

Jovisst, men då blir det som en sport att se hur jag kan göra och tänka för att det ska kännas roligt.

Och – jag kan säga nej till uppdrag…

 

Har du kul på jobbet?

PS. Idag habutterflyingde jag kul på jobbet. Jag träffade Karin Wells, som driver Butterflying Today, och vi har nya saker på gång tillsammans. 🙂  DS.

 

 

 

 

 

 

 

©Cath-signatur 1

#kulpåjobbet #bloggutmaning #FBUSEPT2016 @bloggsucce #mittföretag #utv.comcath

2 tankar om “Har du kul på jobbet?”

  1. Härligt Cath! Jag håller med dig i allt. Jag gjorde ett personlighetstest här om dagen och gissa vad min drivkraft är…..att ha kul 🙂 Förstår dig precis i att om det inte är kul så gör jag det kul eller så gör jag det inte alls *ler*. Tack för ett inspirerande inlägg!

    Ulrika Hederberg
    Soulful Life & Business

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

MENY